Reabilitari termice Constanta

REABILITARI TERMOIZOLATIE – inseamna a izola termic o cladire. Conform principiilor fizice caldura “migreaza” de la zonele calde catre cele reci. Asadar termoizolatia trebuie montata in locurile unde se incearca sa se reduca aceasta “migrarea”.
Acest lucru se realizeaza prin izolarea termica a elementelor de constructie care consuma un procent important din energia termica necesara încălzirii unei cladiri adica a fundatiilor, a pardoselilor, a tavanelor, a podurilor sau a mansardelor si a zidariei la exterior sau interior. Aceste elemente ale unei constructii cumulează o valoare de aproximativ 40-50% din consumul total de energie. In baza unui studiu efectuat pe o clădire de locuit, s-a constatat ca prin peretii exteriori se pierde aproximativ 33% din energia termica totala consumata, prin acoperisul si planseul de peste subsol neizolate se pierde aproximativ 11%, iar restul prin ferestre si usi. Deci o termoizolatie corespunzatoare a cladirilor contribuie cu aproximativ 40-50% la reducerea consumului de energie termica.

In general, pentru termoizolatii se folosesc materiale ca polistiren (expandat sau/si extrudat) si vata minerala, care:
– vor mentine o temperatura constanta in incinta cladirilor cum ar fi caldura in anotimpurile friguroase;
– vor contribuii la importante economii de energie termica prin limitarea piederilor de caldura;
– vor crea un ambient placut si un confort sporit in special pentru locuintele in care traiesc copii sau batrani;
– vor avea o influenta directa asupra temperaturii subsolurilor, peretilor, acoperisurilor si a pardoselilor, făcând ca acestea sa fie mai calde, iarna, si mai reci, vara;
– vor evita formarea condensului si implicit a egrasiei.

Izolarea termica a pardoselilor sau termoizolatia unei pardoseli se face cu polistiren extrudat de grosime minim 3 cm, insa se poate ajunge pana la 5 cm. In totdeauna, se va folosi polistiren extrudat intr-un strat sau doua – tesute. Polistirenul expandat este contraindicat in izolatia de sub sapa pentru ca are o densitate mai mica. Peste polistiren se adauga plasa sudata, iar deasupra se toarna sapa de egalizare ori sapa autonivelanta, care va avea o grosime de minim 5 cm. Termoizolatia pardoselilor se face, de regula, doar la parter, la etaj nefiind necesara. La finalul acestor operatii se pun finisajele cum sunt parchetul sau gresia.
Izolarea termica a acoperisurilor inclinate se realizeaza, de regula, dupa ce s-a ales tipul de acoperitoare, tabla sau tigla si a fost montat acoperisul casei. Determinarea grosimii izolatiei este data de standardul C107/2005 Normativ privind calculul termotehnic al elementelor de constructie ale cladirilor unde sunt mentionate valorile necesare si cele recomandate ale rezistentei minime a anvelopantei. Grosimea izolatiei termice este influentata de constructia grinzilor (marimea si distanta dintre grinzi). Lemnul are o conductibilitate termica de patru ori mai mare decat vata bazaltica si formeaza asa-zise punti termice. Moduri de izolare termica a acoperisurilor inclinate:
– izolare termica intre si sub capriori – acoperişurile cu invelisuri compuse, tabla, sindrila bituminoasa etc. se executa ca la acoperisurile ventilate. In general, spatiul minim de ventilare este dat de inclinarea si de lungimea acoperisului. El oscileaza intre 40-60 mm. Spatiul de ventilare trebuie sa aiba acces la streasina (min. 200 cm2/m) si la scurgerea de la coama (min. 100 – 150 cm2/m);
( Straturile termoizolante din acoperisurile inclinate trebuie sa fie protejate de patrunderea apei pluviale si de umiditatea din condensul care ia nastere in timpul patrunderii aerului cald din interior. Pe fata interioara se va monta o bariera contra vaporilor, care se va lipi la imbinari si la pereti cu o banda speciala. La exterior se va monta o membrana hidroizolanta permeabila la vapori. Stratul de hidroizolatie se aplica liber, cu o anumita margine de depasire, sau se lipeste la imbinari.)
– izolare termica deasupra capriorilor – alt mod de izolare termica a acoperisurilor inclinate este atunci cand se lasa aparenti capriorii de lemn, si cand termoizolarea se va gasi deasupra capriorilor, inaltata cu ajutorul unui profil metalic si a unor capriori auxiliari.
Izolarea termica a fatadelor se realizeaza de regula cu polistiren expandat in doua metode:
– izolare termica fatade ventilate – constituie una dintre posibilitatile de izolare termica a cladirilor. Sistemul de fatada ventilata se uzilizeaza in cazul placarii ulterioare a fatadei cu un material decorativ. Pe fatada se monteaza o structura care va sustine finisajul fatadei. In aceasta structura se fixeaza placile izolante. Intre izolatia termica si placarea exterioara a fatadei trebuie sa existe un spatiu de aer pentru ventilare, cu grosimea minima de 20 mm.
– izolatie termica fatade tencuite – care reprezinta o solutie eleganta a izolarii termice exterioare a cladirilor. In cazul renovarilor, prin acest tip de termoizolare se poate pastra caracterul initial al fatadei. Avantajul acestui sistem il reprezinta izolarea termica integrala a intregii fatade, fara punti termice.

Cele doua mari probleme asociate cu termoizolatia unei constructii sunt: calitatea slaba a lucrarii si condensul. Incapacitatea de a taia si potrivi materialul termoizolant in toate spatiile unde vreti sa reduceti transferul de caldura va reduce eficienta intregii lucrari.
Condensul poate fi prevenit! Atunci cand isi face aparitia in interiorul unui zid izolat termic (si nu numai), termoizolatia devine uda, materialele folosite la constructia casei incep sa cedeze si vopseaua de la exterior se exfoliaza. Ca sa evitati aceste “catastrofe” trebuie sa folositi un material care actioneaza ca o bariera de vapori, pentru a impiedica apa sa produca condens, intrand astfel in ziduri sau acoperis
.

Va oferim cea mai profesionista echipa specializata in termoizolatii, la cele mai mici preturi !